Tradicija podjetništva družine Močnik sega v leto 1922, ko je g. Ivan Močnik, oče Marjana Močnika st., v Mengšu začel izdelovati kočije in druge vrste voz. Marjan Močnik st., ki se je 1954 iz Mengša preselil v Britof, je tu med prvimi na Gorenjskem zgradil avtoličarsko in avtokleparsko delavnico za popravilo poškodovanih vozil. Leta 1995 je sin Marjan Močnik ml. ustanovil podjetje AVTO MOČNIK d.o.o. KRANJ in razširil svojo dejavnost z avtomehanično delavnico in salonom za prodajo vozil. Leta 1995 smo najprej postali zastopnik za blagovno znamko Nissan in strešne kovčke THULE, 1998 smo razširili dejavnost z zastopstvom za vozila Mazda.

Ker je stara lokacija postala pretesna, smo v neposredni bližini stare servisne delavnice februarja 2006 zgradili nov prodajno servisni center, v katerem je poleg Mazde našlo mesto tudi zastopstvo za vozila Fiat.

V obeh prodajno servisnih enotah je sedaj 16 strokovno usposobljenih sodelavcev med nami že četrta generacija družine Močnik, ki se po svojih najboljših močeh trudimo lastnikom jeklenih konjičkov opraviti kvalitetne in strokovne storitve, od prodaje, rednega servisiranja, ličarsko-kleparskih storitev do najzahtevnejših popravil.

Naše poslanstvo za prihodnost je ohranjati prvovrstno skrb za naše stranke. Pri nas boste vedno našli avtomobil ali storitev po vaših željah. AVTO MOČNIK zanesljiv partner za vaš avtomobil včeraj, danes, jutri!